Ilustracija
Ova ukusna musaka priprema se bez mesa, samo s povrćem i sirom. No, ljubitelji mesnih okusa mogu u složenac između tikvica i krumpira dodati i malo mljevenog mesa ili nasjeckane pancete.
Sastojci:
Priprema:
U veći tanjur staviti brašno, i sve začine koje volite, sve to dobro sjedinite.
Krumpir oguliti i isjeći ga na tanje kolutiće, svaki kolutić provući kroz brašno i redati ih u nauljenu posudu.
Tikvice narezati na tanje kolutove i svaki kolut isto provući kroz brašno s obje strane i poslagati u posudu.
Preko tikvica posuti rikotu ili svježi sir, a preko sira papar, vegetu, rajčicu, pa peršin i češnjak.
Na kraju završiti s ostatkom tikvica, koje također provučete kroz brašno.
Dobro zaliti s maslinovim uljem, prekriti folijom i peći u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva. Zadnjih 15 minuta otkriti foliju dok sve blago ne porumeni.
Poslužiti musaku sa zelenom salatom.