(Foto: Vinarija Tomaz)
S dolaskom proljeća i buđenjem prirode, motovunska vinarija Tomaz svečano je otvorila novu sezonu jedinstvenim događajem "Spring & Sparkle", održanim u srcu slikovitog Motovuna. U opuštenoj, ali elegantnoj atmosferi, uz probrane uzvanike iz svijeta vina, sommelierstva i gastronomije, premijerno je predstavljena nova linija pjenušaca pod brendom "Pier".
Riječ je o limitiranom izdanju pjenušaca proizvedenih klasičnom metodom, izrađenih isključivo od autohtone istarske sorte Teran. Liniju čine tri etikete: blanc de noir, noir i rosé, a svaki od njih u svom stilu izražava svježinu i strukturu Terana.
(Foto: Vinarija Tomaz)
(Foto: Vinarija Tomaz)
Naziv "Pier" nije slučajan – prvotno je naziv nosio samo bijeli pjenušac od Terana, no s proširenjem ponude na crni i rosé pjenušac, odlučeno je da cijela linija ponese to ime. Ime “Pier” odabrano je u čast Klaudijevu djedu Pieru, čija je ljubav prema vinogradima duboko urezana u obiteljsku priču vinarije Tomaz.
„U ovim pjenušcima spojili smo snagu i svježinu Terana s elegancijom klasične metode, a kroz naziv Pier odajemo počast korijenima iz kojih je sve krenulo“, izjavio je Klaudio Tomaz.
(Foto: Vinarija Tomaz)
(Foto: Vinarija Tomaz)
Osim u pjenušcima, stotinjak uzvanika uživalo je i u novim berbama postojećih vina, gastro zalogajima i opuštenom glazbenom ugođaju, što je sve zajedno stvorilo savršen uvod u još jednu uzbudljivu vinsku sezonu.
Događaj "Spring & Sparkle" još je jednom potvrdio kako vinarija Tomaz ne prestaje iznenađivati – ne samo vrhunskom kvalitetom vina, već i jedinstvenim pristupom povezivanju tradicije, inovacije i zajedništva.
(Foto: Vinarija Tomaz)
(Foto: Vinarija Tomaz)