KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rolada od kokosa koja se ne peče

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto pixabay.com)

Ilustracija (foto pixabay.com)


Tamni dio:

250 g mljevenog keksa

100 g šećera u prahu

10 g kakaa u prahu

10 ml ruma

50 g čokolade za kuhanje

100 ml mlijeka

Bijeli dio:

150 g maslaca

45 ml mlijeka

75 g šećera u prahu

100 g kokosa

150 g svježih malina

 

Priprema:

Tamni dio: Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Mlijeko zagrijte - treba biti toplo. Kekse sameljite. U posudu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu, otopljenu čokoladu, kakao i rum. Zalijte toplim mlijekom i sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.

Smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje zapremnine od 3 litre te je razvaljajte da prekrije cijelu vrećicu. Lagano razrežite na dvije strane da se otvara kao knjiga kako biste mogli namazati bijeli dio - kremu od kokosa.

Napravite kremu od kokosa: Za bijeli dio mikserom umutite omekšali maslac, mlijeko i šećer u prahu. Na kraju dodajte i kokos i sve dobro sjedinite mikserom.

Bijelu kremu žlicom nanesite na tamni dio te ravnomjerno rasporedite. Preko bijele kreme rasporedite maline i lagano ih utisnite. Čvrsto zarolajte.

Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Drugi dan režite na šnite oštrim nožem (najbolje ravnim, ne nazubljenim).

Izvor: Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter