KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremasta, topla, ukusna - juha od brokule i cheddar sira

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ova bogata i kremasta juha od brokule i cheddar sira sadrži 20 grama proteina po porciji!

Kremasta, topla, ukusna – ova zdravija verzija hrane za dušu ostaviti će vas u velikoj želji za još kojim tanjurom!

Veoma je jednostavna za napraviti, a recept donosimo u nastavku.

Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 1 velika glavica luka, narezana na kockice
  • 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kockice
  • 1 stabljika celera, narezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 30 g višenamjenskog brašna (ili brašna bez glutena)
  • pola žličice dimljene paprike
  • 700 ml juhe od povrća, odnosno povrtnog temeljca
  • 360 g nasjeckane brokule
  • 470 ml mlijeka s nižim postotkom masti
  • 115 g cheddar sira, nasjeckanog
  • 225 grama nemasnog svježeg sira, izmiksanog
  • sol i papar po ukusu

Priprema

U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac, a zatim dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte desetak minuta uz često miješanje.

Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednjoj vatri minutu.

Dodajte dimljenu papriku i brašno te kuhajte jednu minutu miješajući dok se povrće ne pobrašni.

Potom u lonac ulijte temeljac ili juhu i brokulu i pustite da lagano kuha oko osam do devet minuta dok ne omekša.

Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se juha ne ugrije.

Dodajte izmiksani svježi sir i naribani sir i miješajte dok se ne otope. Pazite da ne pojačate toplinu jer će se mlijeko zgrušati.

Jednu šalicu juhe prebacite u blender i izmiksajte, dopuštajući da para izađe kroz ventilacijski otvor. Izmiksanu juhu prebacite natrag u lonac. Alternativno, možete koristiti uronjeni štapni mikser za blendanje juhe.

Dodajte soli po ukusu, ako je potrebno, preporučuje I heart vegetables.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter