Shepherd's Pie iliti pastirska pita izvrsna je ideja za nedjeljni ručak. Priprema je relativno jednostavna i brza, a okus izvrstan. U ovom je receptu korišten karfiol, umjesto pirea kao završni sloj pite. Potrebni sastojci su: 500 grama mljevene junetine ili janjetine, jedan luk, jedna mrkva, malo koncetrata rajčice, vrećica smrznutog graška, kukuruz, temeljac od piletine, žlica brašna, jedan veći karfiol, pakiranje krem sira, čaša mlijeka.
Priprema:
Na ulju popržiti sitno rezani luk. Dodati sitno rezanu mrkvu, malo popržiti, pa dodati mljeveno meso. Dinstati stalno miješajući. Kad je meso napola gotovo, dodati žlicu koncentrata rajčice i kratko popržiti. Zatim dodati brašno, promiješati, posoliti, popapriti, zaliti vrućom juhom ili vodom sa 1 pilećom kockom, dodati grašak i na kraju kukuruz.
Na dno nauljene vatrostalne posude staviti mesni umak i poravnati.
U međuvremenu zagrijati pećnicu, i pripremiti kafriol kojim će se prekriti meso.
Karfiol kratko skuhati te kad je gotov, u njega umiješati krem sir i čašu mlijeka, posoliti i popapriti. Vilicom sve dobro izgnječiti, i smjesu prekriti preko mesa.
Staviti u pećnicu, i peći pola sata. Dobar tek!