KLASIK MEĐU KOLAČIMA

Obožavate tiramisu? Onda će vas ovaj s jabukama oduševiti!

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Omiljeni desert dobiva novo ruho uz jabuku.

Tiramisu je klasik među kolačima, a dašak proljeća ćete u ovaj recept unijeti uz pomoć jabuka. 

Sastojci

500 g jabuka

3 jušne žlice smeđeg šećera

60 g šećera u prahu

Sok jednog limuna

1 vanilin šećer

250 g mascarpone sira

500 g svježeg sira

35 ml mlijeka

2 jušna žlica amaretta

50 ml sok od jabuke

200 g piškota

2 jušne žlice kakao praha

1 čajna žlica cimeta

Priprema

Operite, ogulite i očistite jabuke. Razrežite jabuke na komadiće te ih s limunovim sokom, smeđim šećerom i 35 ml vode dodajte u lončić i prokuhajte. Uz konstantno miješajte ostavite na laganoj vatri da se kuha oko 10 minuta. 

Pomiješajte mascarpone, svježi sir, mlijeko, vanilin šećer i šećer u prahu u kremastu smjesu. 

Pomiješajte sok od jabuka i amaretto.

U kalup dodajte red piškota, red mješavine soka od jabuke i amaretta te na kraju kompot od jabuka. Na kraju dodajte mješavinu sira. 

Ponovite isti redoslijed još jedom.

Na kraju pospite mješavinu cimeta i kakao praha i tiramisu ostavite minimalno dva sata u hladnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter