KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ako su vam ostale zalihe od Uskrsa, iskoristite ih za jednostavno jelo s tisuću varijacija - JAJA PUNJENA UKUSNIM NADJEVIMA

| Autor: Glas Istre
Punjena jaja

Punjena jaja


Ako su vam dosadila obična kuhana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadjevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz sirnu i mesnu platu, svježe pečni kruh i zelenu salatu. Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasco, okus će im i dalje biti izvanredan, preporuča portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI (ZA 6 JAJA):

6 jaja

75 ml grčkog jogurta

1 žlica senfa

½ žličice dimljene mljevene paprike

prstohvat soli

prstohvat papra

par kapi tabasca

PRIPREMA:

Jaja stavite u hladnu vodu, kad voda zakuha kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanjke.

Žumanjke stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, sol, papar i tabasco pa sve još jednom izmiješajte.

Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom pa napunite polovice bjelanjaka i ukrasite po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter