Punjena jaja
Ako su vam dosadila obična kuhana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadjevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz sirnu i mesnu platu, svježe pečni kruh i zelenu salatu. Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasco, okus će im i dalje biti izvanredan, preporuča portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI (ZA 6 JAJA):
6 jaja
75 ml grčkog jogurta
1 žlica senfa
½ žličice dimljene mljevene paprike
prstohvat soli
prstohvat papra
par kapi tabasca
PRIPREMA:
Jaja stavite u hladnu vodu, kad voda zakuha kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanjke.
Žumanjke stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, sol, papar i tabasco pa sve još jednom izmiješajte.
Smjesom napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom pa napunite polovice bjelanjaka i ukrasite po želji.