(Getty Images/iStockphoto)
Složenci su ukusni jer kombiniraju najbolje aspekte namirnica, stvarajući bogatu harmoniju okusa!
Kada se različite namirnice spoje, njihovi okusi, teksture i arome međusobno se nadopunjavaju, a osim toga, kombiniranje sastojaka omogućava kreativnost u kuhinji, što znači otvorena vrata ka istraživanju novih okusa i inovativnih receptata.
U nastavku teksta donosimo recept za parmigianu.
Za pripremu parmigiane od patlidžana počnite s umakom. Luk očistiti i nasjeckati, sipati u dublju tavu u kojoj ste zagrijali ulje. Pustiti da porumeni par minuta uz često miješanje da ne zagori pa dodati passatu.
Posolite i dodajte listiće bosiljka pa ostavite da se kuha na laganoj vatri 45-50 minuta. U međuvremenu narežite mozzarellu na kockice. Patlidžane operite i narežite po dužini tako da dobijete ploške debljine 4-5 mm.
Dobro ih osušite upijajućim papirom. Kada ste gotovi, patlidžane ispecite na već zagrijanom ulju na 170°, uranjajući po nekoliko komada. Čim malo porumene, ocijedite ih na plehu s upijajućim papirom.
Prijeđite na slaganje: prvo ulijte malo umaka od rajčice u posudu za pečenje.
Formirajte prvi sloj tako što ćete staviti ploške patlidžana, zatim prelite umakom, rasporedite kockice mozzarelle, pospite naribanim parmezanom i začinite listićima bosiljka, potom ponovo složite red patlidžana, umaka, sireva i bosilja i tako dok ne dođete do zadnjeg sloja patlidžana koji ćete preliti s umakom i preostalom mozzarellom i parmezanom.
Pecite u pećnici već zagrijanoj na 200°, oko 30 minuta. Nakon što istekne vrijeme pečenja, ostavite da odstoji 15-20 minuta prije nego što poslužite.