kuhajte s glasom istre

Recept dana: Odrezak tune s balzamičnim octom i umakom od naranče

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


U pitanju je ukusno jelo lagano za napraviti, a koje vam može pomoći i u borbi protiv stresa.

Sastojci:

  • 400 g svježe tunjevine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • iscijeđeni sok 1/2 naranče

Priprema: Zagrijte ulje u tavi ili loncu s visokim stranicama i dodajte tunu. Pržite tunjevinu nekoliko minuta s obje strane, djelomično pokrivši tavu poklopcem.

Nakon što porumeni, isključite vatru i ostavite tunu poklopljenu nekoliko minuta.

U međuvremenu pripremite umak tako da umutite aceto balsamico sa sokom od naranče.

Tunu narežite na ploške (oko 1 cm debljine) i dodajte umak kao začin.

Tuna, bogata vitaminima B i omega 3, vrlo je valjana pomoć protiv slobodnih radikala te za regeneraciju živčanog sustava i mozga.

Umak također pomaže u održavanju visoke razine serotonina.

Za obogaćivanje recepta, nastojeći zadržati njegova antistresna svojstva, moguće je dodati ljuskice badema (vrlo bogate magnezijem) i peršin, bogat vitaminom C, korisnom potporom za rad nadbubrežnih žlijezda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter