Ilustracija (Pexels)
U pitanju je ukusno jelo lagano za napraviti, a koje vam može pomoći i u borbi protiv stresa.
Sastojci:
Priprema: Zagrijte ulje u tavi ili loncu s visokim stranicama i dodajte tunu. Pržite tunjevinu nekoliko minuta s obje strane, djelomično pokrivši tavu poklopcem.
Nakon što porumeni, isključite vatru i ostavite tunu poklopljenu nekoliko minuta.
U međuvremenu pripremite umak tako da umutite aceto balsamico sa sokom od naranče.
Tunu narežite na ploške (oko 1 cm debljine) i dodajte umak kao začin.
Tuna, bogata vitaminima B i omega 3, vrlo je valjana pomoć protiv slobodnih radikala te za regeneraciju živčanog sustava i mozga.
Umak također pomaže u održavanju visoke razine serotonina.
Za obogaćivanje recepta, nastojeći zadržati njegova antistresna svojstva, moguće je dodati ljuskice badema (vrlo bogate magnezijem) i peršin, bogat vitaminom C, korisnom potporom za rad nadbubrežnih žlijezda.