Ilustracija (Pixabay)
Hash browns su savršeni prilog za doručak ili užinu, a njihova hrskava tekstura i ukusna aroma učinit će svaki obrok posebnim. Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u domaćem okusu s minimalnim naporom.
Kombinacija svježe naribanih krumpira, luka i jaja osigurava bogatstvo okusa, dok prženje na vrućem ulju donosi neodoljivu hrskavost.
U samo nekoliko koraka, možete pripremiti ovu klasičnu deliciju koja će zadovoljiti vaše nepce i razveseliti vašu obitelj ili goste!
Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama.
Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.
Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.
Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.
Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.
Dobar tek!