kuhajte s glasom istre

Recept dana: Hash browns - Slani kolačići od krumpira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Hash browns su savršeni prilog za doručak ili užinu, a njihova hrskava tekstura i ukusna aroma učinit će svaki obrok posebnim. Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u domaćem okusu s minimalnim naporom.

Kombinacija svježe naribanih krumpira, luka i jaja osigurava bogatstvo okusa, dok prženje na vrućem ulju donosi neodoljivu hrskavost.

U samo nekoliko koraka, možete pripremiti ovu klasičnu deliciju koja će zadovoljiti vaše nepce i razveseliti vašu obitelj ili goste!

Sastojci

  • 2 srednja crvena krumpira, naribana
  • pola srednjeg luka, sitno nasjeckanog
  • 30 g višenamjenskog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 240 ml ulja za prženje ili po potrebi
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Isperite naribani krumpir dok voda ne postane bistra, zatim ga ocijedite tako da istisnete vodu iz njega rukama.

Stavite ga u zdjelu i umiješajte sitno nasjeckan luk, brašno i jaje dok se ravnomjerno ne povežu.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, stavite krumpir u tavu ili napravite zasebne hrpice kao male palačinke.

Pecite dok ne porumene s donje strane, zatim preokrenite i zapecite s druge strane. Trebalo bi trajati najmanje pet minuta po strani.

Ako ih pržite u jednom većem komadu, možete narezati na četvrtine radi lakšeg okretanja.

Izvadite iz posude i ocijedite na papirnatim ubrusima. Začinite solju i paprom i odmah poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter