Ilustracija (Pixabay)
Ako tražite jednostavnu, hranjivu i prirodno bezglutensku alternativu tradicionalnim palačinkama, ove palačinke od crvene leće su upravo to!
Prepune su biljnih proteina i vlakana, a osim što su zdravi dodatak jelima, veoma su svestrane, bilo da ih jedete kao dio slanog doručka, laganog ručka ili kao prilog primjerice curryju.
Bilo da se pridržavate prehrambenih ograničenja ili jednostavno želite probati nešto novo, ove palačinke od leće morate isprobati!
Da biste napravili tijesto za palačinke, isperite i ocijedite leću, zatim ju dodajte u blender sa 155 ml vode i brašnom od slanutka, kuminom, korijanderom, kurkumom, čilijem u prahu, soli, praškom za pecivo i jogurtom te sve zajedno izblendajte u glatku pastu.
Nakon toga prebacite ju u veliku zdjelu i dodajte svježi korijander i mladi luk. Dobro umutite, pazeći da su svi sastojci dobro izmiješani i ostavite sa strane.
Zagrijte neprianjajuću tavu na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, tavu ravnomjerno premažite uljem i malom zaimačom pažljivo ulijevajte smjesu i odmah ju rasporedite po tavi kako biste oblikovali palačinke.
Premažite palačinku s još malo ulja i pecite 2-3 minute sa svake strane. Ponovite za pečenje preostalih palačinki.
Poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi uz jogurt, kisele krastavce i ajvar, piše BBC Food.
Dobar tek!