Ilustracija (Pexels)
Palačinke i lazanje dva su omiljena jela velikom broju ljudi. Ne čudi da smo došli i do recepta koji kombinira ove dvija, naizgled možda nespojiva, jela. Neki možda nisu obožavatelji slanih palačinki, ali ova kombinacija s piletinom, špinatom i ricottom mogla bi im promijeniti mišljenje.
Ispecite palačinke i ostavite ih da se hlade. Dok "odmaraju", u posudi pomiješajte ricottu (ili drugi sir po izboru), špinat, parmezan, pola jaja, sol i papar da dobijete nadjev od špinata. Za nadjev od pomidora u posebnoj posudi pomiješajte passatu i mozzarellu.
Piletinu isjeckajte, začinite i uvaljate u brašno pa pržite dok ne pozlati. Na dno kalupa za tortu stavite palačinku i rasporedite ravnomjerno sloj nadjeva od špinata. Postupak ponovite dok ne dođete do treće palačinke koju ćete premazati nadjevom od pomidora, dodati piletinu i posuti mozzarellom. Ponovite dok ne iskoristite palačinke ili nadjeve.
Na zadnju palačinku obilno namažite umak od rajčice i pospite mozzarellom. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva i odmah poslužite. Dobar tek!
Izvor: Index recepti