kuhajte s glasom istre

Recept dana: Lazanje od palačinki s piletinom i ricottom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Palačinke i lazanje dva su omiljena jela velikom broju ljudi. Ne čudi da smo došli i do recepta koji kombinira ove dvija, naizgled možda nespojiva, jela. Neki možda nisu obožavatelji slanih palačinki, ali ova kombinacija s piletinom, špinatom i ricottom mogla bi im promijeniti mišljenje.

Sastojci za pet osoba

  • palačinke (po vašem omiljenom receptu ili od dana prije ako su vam ostale)
  • 190 g ricotte/svježeg sira/krem sira
  • 150 g špinata
  • 50 g sitno ribanog parmezana
  • pola jaja
  • sol i papar
  • 150 ml passate ili umaka od pomidora
  • 170 g naribane mozzarelle
  • 150 g piletine
  • brašno

Priprema

Ispecite palačinke i ostavite ih da se hlade. Dok "odmaraju", u posudi pomiješajte ricottu (ili drugi sir po izboru), špinat, parmezan, pola jaja, sol i papar da dobijete nadjev od špinata. Za nadjev od pomidora u posebnoj posudi pomiješajte passatu i mozzarellu.

Piletinu isjeckajte, začinite i uvaljate u brašno pa pržite dok ne pozlati. Na dno kalupa za tortu stavite palačinku i rasporedite ravnomjerno sloj nadjeva od špinata. Postupak ponovite dok ne dođete do treće palačinke koju ćete premazati nadjevom od pomidora, dodati piletinu i posuti mozzarellom. Ponovite dok ne iskoristite palačinke ili nadjeve. 

Na zadnju palačinku obilno namažite umak od rajčice i pospite mozzarellom. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva i odmah poslužite. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter