Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kremasti cheesecake bez šećera

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako volite kremaste kolače, ovaj cheesecake bez šećera savršena je poslastica za vas.

Ova low-carb verzija klasičnog kolača zadovoljit će vaše nepce bez grižnje savjesti. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je bogat okus kojem ćete se rado vraćati.

Sastojci:

  • 500 g krem sira
  • 140 g eritrita (mljevenog)
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 4 jaja
  • malo ekstrakta vanilije

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C (gornji i donji grijač). Kalup za tortu obložite papirom za pečenje tako da papir prelazi rubove kalupa kako bi spriječili curenje smjese.
U zdjeli pomiješajte krem sir s eritritom dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim jedno po jedno dodajte jaja, neprestano miješajući. Dodajte vrhnje i ekstrakt vanilije te dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.

Važno je da svi sastojci budu sobne temperature kako bi smjesa bila što glađa. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 60 minuta. Cheesecake je gotov kada površina lagano porumeni. Nakon pečenja ostavite kolač da se hladi 30 minuta. Pažljivo ga odvojite od papira za pečenje, narežite i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter