Ilustracija (Pexels)
Ako volite kremaste kolače, ovaj cheesecake bez šećera savršena je poslastica za vas.
Ova low-carb verzija klasičnog kolača zadovoljit će vaše nepce bez grižnje savjesti. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je bogat okus kojem ćete se rado vraćati.
Zagrijte pećnicu na 200 °C (gornji i donji grijač). Kalup za tortu obložite papirom za pečenje tako da papir prelazi rubove kalupa kako bi spriječili curenje smjese.
U zdjeli pomiješajte krem sir s eritritom dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim jedno po jedno dodajte jaja, neprestano miješajući. Dodajte vrhnje i ekstrakt vanilije te dobro sjedinite sve sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu.
Važno je da svi sastojci budu sobne temperature kako bi smjesa bila što glađa. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 60 minuta. Cheesecake je gotov kada površina lagano porumeni. Nakon pečenja ostavite kolač da se hladi 30 minuta. Pažljivo ga odvojite od papira za pečenje, narežite i poslužite.