KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Lagane i svježe lazanje s piletinom i špinatom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.

Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 750 g filea od piletine, nasjeckanih na komade
  • 20 g maslaca
  • 2 sitno nasjeckane glavice luka
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 žličice senfa (u prahu)
  • 450 g mladog špinata, opranog, ali još uvijek malo mokrog
  • 4 žlice nasjeckanog svježeg estragona ili bosiljka
  • 400 g ricotte
  • 300 g  svježih listova za lazanje
  • 4 žlice vrhnja
  • 1 jaje
  • 30 g parmezana
  • salata za posluživanje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.

U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.

Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.

Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.

Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.

Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.

Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.

Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.

Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g  ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.

Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.

Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.

Poslužite sa zelenom salatom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter