Ilustracija (Pexels)
Lazanje s piletinom i špinatom u nešto laganijoj i svježijoj verziji od one tradicionalne, mogle bi se pretvoriti u omiljeni obiteljski ručak.
Kremasta verzija klasičnih lazanja sa stranice Good to know peče se samo 25 minuta u pećnici, a možete je poslužiti uz klasičnu zelenu salatu ili sezonsko povrće po želji.
Zagrijte pećnicu na 180 C. Zagrijte ulje i pecite piletinu u serijama, redovito miješajući dok se ne ispeče i pritom ju začinjavajte.
U međuvremenu, u velikoj tavi otopite maslac i pržite luk dok ne postane proziran.
Umiješajte brašno i senf u prahu dok se ne otope.
Dodajte netom oprani špinat, povremeno mućkajući. Ako je potrebno, pojačajte toplinu da ispari sva tekućina.
Maknite tavu s vatre i promiješajte piletinu, estragon (ili bosiljak) i 300 grama ricotte. Miješajte dok se sve ne prekrije i obilno začinite.
Žlicom stavite trećinu smjese u posudu za pečenje 20×30 cm i na nju stavite jedan sloj listova za lazanje.
Dodajte polovicu preostale smjese i nadjenite još jedan sloj listova za lazanje.
Ponovite da napravite ukupno 3 sloja.
Pjenjačom pomiješajte preostalih 100 g ricotte s vrhnjem, jajetom, većim dijelom parmezana i praprom.
Premažite smjesu preko gornjeg sloja listova za lazanje.
Naribajte preostali parmezan i pecite 25 minuta.
Poslužite sa zelenom salatom.
Dobar tek!