KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Tjestenina od poriluka, oraha i kozjeg sira

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako tražite brz i ukusan recept koji će vas oduševiti, ovo je pravo rješenje!

Tjestenina, poriluk, orasi i kozji sir spajaju se u savršenoj harmoniji okusa i tekstura, dok češnjak i čili donose lijepu dozu začinjenosti.

Savršeno jelo za one dane kada želite nešto brzo, a istovremeno izuzetno ukusno!

Sastojci

  • 200g kratke tjestenine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 poriluk narezan na tanke ploške
  • 30 g oraha, grubo nasjeckanih
  • 2 zgnječena češnja češnjaka
  • pola žličice čili pahuljica
  • 100 g mekog kozjeg sira

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvajte punu šalicu vode od kuhanja. Dobro procijedite.

Zatim, zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte poriluk i orahe, dobro začinite, smanjite vatru na srednju i lagano kuhajte 10-12 minuta dok ne omekšaju. Pomiješajte češnjak i čili pahuljice ako ih koristite i kuhajte još dvije minute dok ne zamiriše.

Promiješajte kuhanu tjesteninu, uz dodatak vode od kuhanja tjestenine po ukusu. Izmrvite polovicu kozjeg sira, miješajte da se otopi i začinite po želji.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter