Ilustracija (Pexels)
Ako svoje namirnice poslažete na ispravan način u hladnjak mogli biste na kraju mjeseca uštedjeti na računima za energiju. Također, mjesto gdje stavite hranu može značajno utjecati na njeno trajanje, prenosi N1
Obično je gornja polica hladnjaka manje hladna od ostalih, pa bi trebala biti rezervirana za hranu koja ne treba biti previše ohlađena i spremna je za jelo.
To može uključivati ??namirnice kao što su mesne delikatese, deserti i umaci. Na gornju policu možete spremiti i slatke poslastice.
Srednja polica hladnjaka je hladnija od gornje, ali nije hladna kao donja polica, što je čini idealnim mjestom za čuvanje mliječnih proizvoda.
Ovdje treba staviti sir, jogurt, maslac, jaja i mlijeko.
Ovo je najhladniji dio hladnjaka i to je čini idealnim mjestom za pohranjivanje namirnica poput sirovog mesa, peradi i ribe.
Ladice u hladnjaku dizajnirane su za povećanje vlažnosti i promjenu protoka zraka.
To stvara idealne uvjete za skladištenje voća i povrća, ali ove dvije vrste namirnica treba držati odvojeno.
Najtopliji dio hladnjaka su vrata. Ovdje biste trebali pohraniti konzervirane namirnice za koje je manje vjerojatno da će se pokvariti, piše The Sun.