Ilustracija (Snimio: Grgo Jelavic/Pixsell)
Istarski brodet je pravi specijalitet zelene Istre, a uz ribu važni sastojak je bijelo vino, a na njega ne morate paziti jer se ne smije miješati kako se ne bi pokvarilo.
Sastojci:
Priprema:
Ribu, lignje i sipe očistite, operite i osušite.
Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i vino, posolite, popaprite, pa kad zavrije dodajte ribu i malo propirjajte.
Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice s vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta.
Brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite skuhanim slanim krumpirima.
Izvor: recepti.hr