KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pasta all'arrabbiata je poznato rimsko jelo i odličan klasik intenzivnog okusa

| Autor: Šarlota Brnčić
(Pixabay)

(Pixabay)


Ovo jelo je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni, ali moraju biti izvrsne kvalitete.

Sastojci

  • 180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)
  • 200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)
  • 1 crvena čili papričica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • soli po ukusu
  • peršin po ukusu

Priprema

U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.

Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.

Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.

Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.

Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.

Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i – za one koji to vole – s malo naribanog sira pecorina romana.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter