Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)
Sastojci:
100 g tamne čokolade
300 ml punomasnog mlijeka
85 g šećera
3 žumanjka,
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Čokoladu izlomite na komade i otopite zajedno s mlijekom. Zagrijavajte uz miješanje, a čim se čokolada otopi i smjesa postane jednolična, maknite s vatre. Pustite da se malo ohladi.
Izmiksajte žumanjke sa šećerom pa ih dodajte u smjesu čokolade i mlijeka te ponovno zagrijte na laganoj vatri. Kuhajte dok se ne zgusne, ali pazite da ne prokuha, jer se može zgrudati.
Ulijte u posudu koju ćete kasnije pospremiti u zamrzivač i pustite da se ohladi, a za to vrijeme slatko vrhnje istucite u šlag. Dodajte šlag u oihlađenu smjesu mlijeka, čokolade i žumanjaka pa sve lagano ozmiješajte špatulom.
Sladoled prebacite u zamrzivač pa pustite da se smrzne, a kako bi bio kremastiji svakih sat-dva ga promiješajte.
Izvor: Slobodna Dalmacija