Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Raffaello od marcipana i kokosa

| Autor: life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kad je vani hladno i Božić je pred vratima, nema ništa bolje nego se udobno smjestiti uz šalicu vrućeg napitka i neki sjajan desert. Ove kuglice od marcipana utjelovljenje su slatke božićne radosti.

S nježnom jezgrom od marcipana i vanjskim dijelom od hrskave bijele čokolade i kokosovih listića, toliko su neodoljive da ih se jedva možete zasititi. Ono što je najbolje: ove male delicije brzo se pripremaju i daju dodatnu porciju zimskog raspoloženja.

Sastojci

  • 1/2 naranče
  • 200 g marcipana
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 2 žlice soka od naranče
  • 150 g bijele čokolade
  • 1 žličica maslaca
  • 100 g kokosovih pahuljica

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Naranču operite, prepolovite, s jedne polovice naribajte koru i iscijedite sok. Marcipan narežite na male komadiće i u zdjeli ga gnječite sa šećerom u prahu, soli, narančinim sokom i narančinom koricom dok ne postane glatko.

Od smjese oblikujte oko 25 kuglica jednake veličine i stavite ih na pripremljen lim. Bijelu čokoladu nasjeckajte i zajedno s maslacem otopite na pari. Svaku kuglicu marcipana izbodite čačkalicom, umočite u čokoladu i ostavite da se dobro ocijedi. Vratite kuglice na lim i ostavite da se čokolada malo osuši.

Zatim kuglice uvaljajte u kokosove ljuskice dok potpuno ne budu prekrivene. Ostavite snježne kuglice od marcipana da se skroz stegnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter