Ilustracija (Pixabay)
Filet oslića u tavi jednostavno je i hranjivo jelo koje spaja bogatstvo okusa s brojnim zdravstvenim dobrobitima. Oslić je niskokaloričan, bogat visokovrijednim bjelančevinama te važnim mineralima poput kalija, fosfora i selena.
Uz maslinovo ulje, češnjak i limun, ovaj recept naglašava prirodne arome ribe i donosi dašak mediteranske kuhinje na vaš stol.
Zagrijte tavu na jakoj vatri, a zatim dodajte maslinovog ulja tek toliko da u njoj ispečete oslića. Začinite filete od oslića sa svih strana lagano posipajući morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom.
U tavu poslagati filete oslića i pržiti je minut-dvije pa dodati češnjak. Nastavite pržiti filete oslića na tavi dok češnjak ne porumeni. Smanjite vatru na srednju/jaku kako bi bili sigurni da češnjak ne zagori. Okrenite filete oslića u tavi nakon 3-4 minute i kuhajte oko 3 minute na druga strana. Nakon što su fileti oslića u tavi potpuno pečeni, izvadite samo filete oslića iz tave, ostavite smjesu češnjaka i ulja.
Skinite tavu s vatre, a zatim dodajte dobru kapljicu maslinovog ulja s prstohvatom morske soli u češnjak i sok koji je ostao u tavi. Preostala toplina tave bit će dovoljna da se zagrije, nema potrebe vraćati ga na plamen. Dodajte dobro iscijeđeni sok od limuna, zatim peršin i dobro promiješajte. Ovom mješavinom premažite filete oslića pečene u tavi.
Dobar tek!
Izvor: Net.hr