kuhajte s glasom istre

Recept dana: Kozice na buzaru

| Autor: Glas Istre
(Snimio Petar Fabijan)

(Snimio Petar Fabijan)


Ponedjeljak je, početak radnog tjedna i vjerojatno vam se pretjerano i neda kuhati. Kako bi izbjegli dosadna i uobičajena jela, danas donosimo recept za kozice s buzarom - brzo, fino i jednostavno jelo koje će očarati i ugodno iznenaditi svačije nepce. Svjesni da su škampi ipak malo skuplja delicija okrećemo se kozicama - lako dostupnim i ukusnim plodovima mora.

Sastojci za četiri osobe

  • 1 kg kozica
  • 130 ml maslinovog ulja
  • 130 ml bijelog vina
  • 4-5 režnjeva češnjaka
  • prstohvat mljevenog papra
  • žlica i pol krušnih mrvica
  • dvije i pol žlice peršina
  • jedna i pol rajčica

Priprema

Češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a rajčicama ogulite kožu te nasjeckajte i njih. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i na nj ubacite kozice te ih popržite sa svih strana (ne više od dvije minute).

U lonac onda dodajte češnjak, rajčicu i pola peršina pa začinite paprom. Dodajte krušne mrvice i sve promiješajte i kuhajte par minuta dok se okusi ne spoje.

Nakon nekoliko minuta u lonac ulijte bijelo vino i kuhajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu još nekoliko minuta. Ne morate miješati, samo lagano protresite lonac. Pri serviranju kozice pospite ostatkom peršina.

Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter