(Snimio Petar Fabijan)
Ponedjeljak je, početak radnog tjedna i vjerojatno vam se pretjerano i neda kuhati. Kako bi izbjegli dosadna i uobičajena jela, danas donosimo recept za kozice s buzarom - brzo, fino i jednostavno jelo koje će očarati i ugodno iznenaditi svačije nepce. Svjesni da su škampi ipak malo skuplja delicija okrećemo se kozicama - lako dostupnim i ukusnim plodovima mora.
Češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a rajčicama ogulite kožu te nasjeckajte i njih. U većem loncu zagrijte maslinovo ulje i na nj ubacite kozice te ih popržite sa svih strana (ne više od dvije minute).
U lonac onda dodajte češnjak, rajčicu i pola peršina pa začinite paprom. Dodajte krušne mrvice i sve promiješajte i kuhajte par minuta dok se okusi ne spoje.
Nakon nekoliko minuta u lonac ulijte bijelo vino i kuhajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu još nekoliko minuta. Ne morate miješati, samo lagano protresite lonac. Pri serviranju kozice pospite ostatkom peršina.
Dobar tek!
Izvor: Index