Ilustracija (Arhiva)
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
50 g dimljenog hamburgera (špeka)
1 crveni luk
1 komorač
1 svežanj stabljika celera
3 kobasice za kuhanje (kranjske, češnjovke)
sol
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica dimljene slatke crvene paprike
½ žličice mljevenog korijandera
1l ovorov list
2 l vode
2 velike konzerve bijelog graha (920 g)
Priprema:
Dimljeni hamburger, crveni luk, komorač i stabljike celera narežite na kockice, a kobasice na deblje kolutove.
Na ulju dinstajte dimljeni hamburger da posmeđi sa svih strana, dodajte luk, komorač i celer, posolite. Dinstajte da svi sastojci omekšaju.
Dodajte narezane kobasice, koncentrat rajčice, začine i vodu pa kuhajte pola sata u polupoklopljenom loncu.
Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još desetak minuta. Jedite dok je još vruće uz svježi domaći kruh.