kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jelo za ove hladnije i vlažnije dane - radnički grah

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

8 glavica luka

3 paprike

6 pari pikantnih kobasica

500 g dimljenog špeka

500 g suhih rebara

1lovor list

1,5 kg mladog graha( može i suhi, ali ga namočite dan prije)

Zaprška:

3 žliceulja

1 žlicabrašna

Priprema:

Popržite luk i svježu papriku, dodajte narezan dimljeni špek, a može i koje dimljeno rebro te pikantne kobasice narezane na kolutiće. Kad sve dobije boju, nalijte vode toliko da sve to popuni i onda stavite grah - svježi ili mladi iz škrinje.

Neka se kuha lagano toliko dugo dok grah nije kuhan.

Sad probate ako treba dodati soli. Iako je samo po sebi dosta slano jer dimljeni proizvodi već dosta slani. Ne želimo da bude preslano.

Napravite zapršku i ukuhajte je u grah.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter