KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Domaći guacamole koji će se savršeno uklopiti u zdrave snackove

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Svjež okus guacamole s lakoćom obogati svaki zalogaj, a postoji toliko puno različitih varijacija na temu. Možete ga koristiti kao umak za čips, na tostu, u sendviču, hamburgeru ili čak u salati. Zato bi bilo jako zgodno usavršiti svoju osobnu verziju i predstaviti gostima najbolji recept za domaći guacamole.

Možete se poslužiti uputama u nastavku. Riječ je o veganskom receptu, bez glutena, vrlo jednostavan je za pripremu i zasigurno će biti omiljen na bilo kojoj zabavi.

Svjež je, svijetao i jednostavan za prilagodbu po vašem ukusu. Slobodno dodajte ili oduzmite sastojke. Ako vam se sviđa ljuto dodajte malo nasjeckanih jalapeñosa i možda malo kima. Ljudi ili mrze ili vole cilantro, ali sve ovisi o vašem ukusu i stilu hoćete li ga ubaciti.

Sastojci:

- 2 zrela avokada

- 1/2 rajčice (jezgra i sjeckana)

- 1/4 crvenog luka (nasjeckani)

- Sok od jedne limete

- 2 češnja češnjaka (koristite prešu za češnjak)

- Sol i papar po ukusu

Po želji jalapeños i cilantro od zelenog luka za posipanje po vrhu

Zgnječite avokado. Usitnite   povrće i pomiješajte s avokadom, a zatim dodajte svoj začin i češnjak! Ovo je savršeno za sparivanje s tacosima i kukuruzom za nevjerojatan meksički obrok. 

Da biste pohranili guacamole, stavite ga u nepropusnu posudu i stavite komad plastične folije izravno na guacamole kako biste spriječili da porumeni, trebao bi držati oko tjedan dana. Ovaj recept bit će dovoljan za četiri osobe.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter