ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Toast alla toast
Toast… to je jelo u bezbroj varijanti koje je uglavnom svima fino, a nitko baš pretjerano o njemu ne razmišlja… Neki od vas mogli bi pomisliti dok budu čitali ovaj recept , a pogotovo moj frend stari podmorničar Elvis: "Vidi ga opet gura smokve u recept"…
Moj odgovor njemu i drugima je: A zašto ne, ista namirnica pripremljena na drugi način rezultirati će drugačijim okusom i učinkom na vaše nepce. Uostalom sezona smokvi još traje, a ja sam sklon vjerovanju da u gastronomiji trebamo koristiti namirnice kroz sezonu sve dok nam ih "prirodni pansionski buffet stol" nudi, na ovaj način vježbamo i vlastitu kreaciju kako od iste namirnice napraviti različite učinke na nepce…
I da, pogodili ste, stavio sam smokvu u toast… zbilja nisam normalan… A da bih vam dokazao da sam još i luđi, ubacio sam unutra i prženi slani kikiriki, tikvicu, pomidor i gaudu… dakle … YHAAAAAAA! 3,2,1….zakuhajmo!
Sastojci za jedan toast:
Priprema:
Smokvu, sir gaudu, tikvicu i pomidor narežemo na kolutiće a mladi luk uzdužno na pola. Panin razrežemo na pola pa u njega stavimo prvo malo maslinovog ulja po kruhu pa zatim tikvicu, pa na nju gaudu sir, na gaudu stavimo pomidor, na pomidor stavimo kikiriki, pa na kikiriki poslažemo smokve, na smokve stavimo polovice mladog luka, pa sve to prelijemo s par kapi maslinova ulja poklopimo panin i istostiramo ga dok se sir ne rastopi a kruh dobije smeđe prugice…
Zatim ga razrežemo po pola i pojedemo… uživajući pritom u okusima i u njihovim međusobnim odnosima zabilježenim na našem nepcu dok ih žvačemo… uživajte u svemu što Vas okružuje dragi moji ljudi…. vaš Outlaw…
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.