Servirane knedle iz ubrusa
Što sa starim kruhom? Evo jedan prijedloga za ukusan i ekonomičan prilog. Ovo tradicionalno kontinentalno jelo poslužite uz razna mesna jela i uz pikantan umak od pomidora.
Sastojci:
30 dkg kruha
2 dkg suhe slanine
1 mala glavica luka
2 dcl mlijeka
2 jaja
papar, sol, muškatni oraščić, peršin
Postupak:
Kruh narežite na kockice i kratko prepržite. Zatim posebno prepržite sitno nasjeckanu slaninu i luk pa dodajte kruhu. Mlijeko, jaja i vegetu dobro razmutite i prelijte preko kruha. Dodajte papar, malo soli, naribani muškatni oraščić, nasjeckani peršin, i sve lagano izmiješajte i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Nakon toga ponovno promiješajte i oblikujte valjak, rahlo ga zamotajte u ubrus posipan mrvicama i staviti kuhati u slanu kipuću vodu. Kuhajte na laganoj vatri oko 25 minuta. Nakon toga izvadite iz vode, razmotajte i narežite na kriške..