(Foto: Fini recepti)
Zasitno jelo koje će oduševiti sve ukućane.
Sastojci:
Priprema:
Luk nasjeckamo i dodamo u tavu na ulje.
Češnjak narežemo na male komadiće i dodamo u tavu s lukom.
Za to vrijeme slaninu narežemo na prutiće i stavimo u tavu s lukom i češnjakom. Sastojke lagano pržimo i potom dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi.
U tavu dodamo brašno, ulijemo malo ulja da napravimo blagu zapršku. U tavu ulijemo vodu i sastojke dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice.
U tavu dodamo bijeli grah iz konzerve i po potrebi dodamo još vode.
U grah dodamo svježe sjeckani peršin, crvenu mljevenu papriku i pustimo da se lagano kuha.
Kobasice narežemo na kolutiće, dodamo ih u tavu s grahom i još malo kuhamo.
Pripremljeni grah prelijemo u vatrostalnu posudu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, 30-tak minuta.
(Izvor: Fini recepti)