KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusan rižoto s tikvicama koji je gotov za čas

| Autor: Glas Istre
Rižoto od tikvica (foto: Fini recepti)

Rižoto od tikvica (foto: Fini recepti)


Ukusno i lagano jelo, koje ćete napraviti za čas.

SASTOJCI:

  • povrtni temeljac, 7 šalica (po želji može i pileći)
  • maslac, 1 žlica
  • luk, 1 komad (srednje velik, nasjeckan)
  • Arborio riža, 2 šalice
  • tikvice, 1/2 komada (srednje veličine)
  • sušena rajčica, 10 komada
  • timijan, 1 žličica (sušeni)
  • parmezan, 6 žlica (svježe naribani)
  • bosiljak, 1 žlica svježe nasjeckanog (po želji)
  • papar svježe mljeveni (po želji)

PRIPREMA:

U srednje velikom loncu kuhajte povrtni (ili pileći) temeljac dok ne zavri, a zatim smanjite plamen i ostavite da lagano krčka.

U velikom loncu, na srednje jakom plamenu, otopite maslac. Dodajte luk i kuhajte 2 minute, odnosno dok luk ne omekša.

Nakon toga dodajte rižu i uz neprestano miješanje nastavite kuhati još dvije minute.

Uz neprestano miješanje lagano dolijevajte zagrijani temeljac. Rižoto bi trebao postati kremast i mrvicu ljepljiv.

Prije nego je jelo gotovo umiješajte tanko narezane tikvice, sušene rajčice i timijan, a po potrebi dodajte i još malo temeljca. Neprestano miješajte.

Na kraju dodajte bosiljak i 3 žlice naribanog parmezana.

Gotovo jelo raspodijelite u 6 zdjela za serviranje i začinite preostalim sirom. Po želji dodajte i malo mljevenog crnog papra.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter