KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: U RITMU JESENI - Cheesecake s bundevom

| Autor: Mija Dropuljić
iStock

iStock


Torta od sira se ubraja među najpopularnije slastice diljem svijeta. Na prvu se možda čini kako cheesecake možemo raditi samo na onaj tradicionalni način, no tu ste posve u krivu. Postoje mnogobrojni recepti zbog kojih vam torta od sira nikad neće dosaditi. Ove jeseni torti cheesecakeu udahnite okuse jeseni i isprobajte recept s bundevom.

Sastojci:

Za dno:

1 čajna žlica cimeta

200 g keksa od maslaca

1 čajna žlica mljevenog đumbira

100 g maslaca

Krema:

150 g šećera

1 kg kremastog sira

500 g pirea od Hokkaido bundeve

1 vanilin šećer

1 vrećica pudinga od vanilije

4 jaja

Preljev:

250 g šlaga

2 jušne žlice šumskog meda

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Okrugli kalup promjera 26 cm obližite papirom za pečenje. Smrvite kekse. Otopite maslac. Pomiješajte kekse, cimet, đumbir i maslac. Smjesu ravnomjerno raspodijelite na dno kalupa. Najjednostavnije ćete to učiniti uz pomoć žlice. Pomiješajte sir i pire od bundeve sve dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi dodajte jaja, šećer, vanilin šećer i puding. Smjesu ulijte u kalup. Tortu pecite oko 50-60 minuta. U međuvremenu utucite šlag s medom. Prelijte tortu smjesom i ostavite još 10 minuta u zagrijanoj pećnici.Tortu preko noći držite u hladnjaku. Poslužite dan nakon.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter