kuhajte s glasom istre

Recept dana: Ukusni fusilli s lećom i cherry rajčicama

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ponekad je glavna misao kod pripreme ručka: "Samo da je brzo gotovo a da nije nezdravo." Upravo takav recept donosimo danas, jednostavan, lagan i ukusan - fusili sa lećom i cherry rajčicama.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

  • 250 g leće
  • 150 g kratke tjestenine tipa fusili
  • 1 režanj češnjaka
  • 120 g cherry rajčica
  • maslinovo ulje
  • ružmarin, sol

PRIPREMA: Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće. Ako se odlučite za smeđu leću, prije kuhanja mora se namočiti 5 do 6 sati, ako se odlučite na narančastu, namakanje neće biti potrebno.

Leću skuhati, a zatim nastaviti s pripremom jela. U posudi zagrijati ulje i dodati češnjak u komadu, zatim dodati nasjeckane cherry rajčice. Pirjati nekoliko minuta dok rajčice ne omekšaju. Rajčice zgnječiti vilicom, dodati leću i podliti s pola litre vode, posoliti. Kada zakuha odvojiti nekoliko zaimača "maneštre".

Ostatak izraditi štapnim mikserom te u dobivenu tekućinu ubaciti tjesteninu. Kada je tjestenina popila većinu tekućine podliti juhom od leće koju ste ranije odvojili. Kušati i prema potrebi dodati još soli. Na kraju začiniti nasjeckanim svježim ružmarinom i maslinovim uljem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter