Ilustracija (Pexels)
Ponekad je glavna misao kod pripreme ručka: "Samo da je brzo gotovo a da nije nezdravo." Upravo takav recept donosimo danas, jednostavan, lagan i ukusan - fusili sa lećom i cherry rajčicama.
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
PRIPREMA: Duljina pripreme ovog jela ovisit će o vrsti leće. Ako se odlučite za smeđu leću, prije kuhanja mora se namočiti 5 do 6 sati, ako se odlučite na narančastu, namakanje neće biti potrebno.
Leću skuhati, a zatim nastaviti s pripremom jela. U posudi zagrijati ulje i dodati češnjak u komadu, zatim dodati nasjeckane cherry rajčice. Pirjati nekoliko minuta dok rajčice ne omekšaju. Rajčice zgnječiti vilicom, dodati leću i podliti s pola litre vode, posoliti. Kada zakuha odvojiti nekoliko zaimača "maneštre".
Ostatak izraditi štapnim mikserom te u dobivenu tekućinu ubaciti tjesteninu. Kada je tjestenina popila većinu tekućine podliti juhom od leće koju ste ranije odvojili. Kušati i prema potrebi dodati još soli. Na kraju začiniti nasjeckanim svježim ružmarinom i maslinovim uljem.