Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Neodoljive punjene srdele

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo recept za srdele punjene sirom koje se odlično slažu uz komad kruha. 

Sastojci za četiri osobe

  • 800 g srdela
  • 3 jaja
  • žlica ribanog sira
  • krušne mrvice
  • brašno
  • režanj češnjaka
  • manja vezica peršine
  • nekoliko listića mente
  • ulje, sol i papar

Priprema

Srdelama skinuti ljuske, glave i izvaditi kost.

Oprati ih i posušiti. Nasjeckati peršin, mentu i češnjak te pomiješati u posudici s jajima, žlicom ribanog sira i toliko krušnih mrvica dok ne dobijete gustu smjesu.

Posoliti i popapriti. Dobivenom smjesom puniti srdele. Svaku zatvoriti, uvaljati u brašno i pržiti od 5 do 6 minuta u vrućem ulju.

Ocijediti i poslužiti s kruhom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter