kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tradicionalno, ukusno i zdravo - kupus s junetinom i jabukom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jednostavan i ukusan, kupus sa junetinom i jabukom idealan je obrok za ove, još uvijek hladne, dane. Klasičan recept će dodatkom jabuke dobiti baš onu mrvu okusa koja ga diže na novu razinu.

Sastojci:

  • Glavica kupusa oko kilograma
  • 300 grama junećeg mesa od buta
  • Jedna krupnija glavica luka
  • Jedna krupnija kisela jabuka
  • 3 žlice ulja
  • 2 žlice ajvara
  • Pola litre pasate
  • Prstohvat kima, papra i soli

Priprema:

Kupus prvo treba izrezati na krupnije komade. Meso oprati, osušiti te ga očistiti od masnoće i žilica te izrezati na manje komade. Luk izrezati na krupnije ploške, a jabuku na četvrtine.

U dubljem, većem loncu na ulje prvo treba poredati izrezani kupus. Ne cijeli, nego otprilike jednu trećinu. Na njega staviti luk i ajvar te preko svega meso i jabuke. Posoliti, popapriti te dodati kim. Preko svega završiti s preostalim kupusom i zaliti s malo ulja. U isti lonac potom dodati pasatu i pola litre vode te poklopiti.

Kada proključa, smanjiti vatru i kuhati još jedno dva, dva i pol sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter