KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Teleće šnicle u prefinom umaku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Sastojci:

  • Teleće šnicle
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 dl šalše
  • 2 žličice crvene mljevene paprike
  • Vegeta, sol, papar
  • Vode po potrebi
  • Njoki

 Priprema:

Šnicle posoliti ili povegetiti, ako su deblje istući ih malo batom, uvaljati u brašno pa na malo ulja popržiti sa svake strane dok ne porumene.

Izvaditi šnicle na stranu, pa na masnoći od pečenja propirjati nasjeckani luk i mrkvu, podliti s malo vode, dodati šalšu i mljevenu papriku, začiniti po želji i pustiti da zakuha.

U umak vratiti meso, poklopiti i pirjati dok meso ne bude potpuno mekano, oko 35 minuta. Poslužiti uz kuhane njoke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter