Ilustracija (Pexels)
Ako želite pravi gurmanski ručak, a nemate volje previše vremena provesti u kuhinji, danas vam donosimo recept za koji će vam za pripremu trebati 15-ak minuta i za pečenje oko 45 minuta. Ako nemate mrkve i paprike pri ruci, možete pripremiti i bez toga, ili pak možete ubaciti neko drugo povrće po izboru, primjerice brokulu.
Sastojci za 4 osobe
Priprema:
U posudici izmiješajte sol, papar, slatku mljevenu papriku i mljeveni ružmarin, pa time dobro začinite pile.
U drugu posudu ubacite narezani krumpir, mrkve, papriku i cijelu kapulu, i to sve začinite i promiješajte, pa prelijte uljem i promiješajte još jednom.
Sve sastojke ubacite u vrećicu za pečenje, ulijte još malo ulja, zatvorite vrećicu, probušite na 2-3 mjesta da para može izaći, pa stavite u pleh.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 do 60 minuta (kad krumpir i pile dobiju zlatnu boju, jelo je gotovo).
Dobar tek!