KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kozice u kremastom umaku od špinata

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kroz mjesec siječanj mnogi od nas pokušavaju provesti nove planove u djelo. Jedan koji je vrlo popularan u početku godine je jesti zdravije ili malo smršaviti.

Mnogi se ljudi odlučuju za prehranu s malo ugljikohidrata – drugim riječima, sve više izbjegavaju namirnice poput tjestenine i kruha.

Zadovoljavajući taj kriterij, ovaj rajski kremasti recept s kozicama apsolutno je dozvoljen i toliko je ukusan da se loše stvari dijetne prehrane odmah zaborave.

Sastojci (za 4 porcije):

  • 450 g kozica
  • 1 žličica paprike u prahu (slatke)
  • 1⁄2 žličice talijanskog začinskog bilja
  • sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g sušenih rajčica
  • 350 g srca artičoke
  • 150 g svježeg špinata
  • 200 ml vrhnja

Priprema:

Kozice začinite paprikom u prahu, začinskim biljem, soli i paprom. Češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Na njemu popržite kozice i češnjak. U međuvremenu grubo nasjeckajte sušene rajčice i ocijeđene artičoke. Operite špinat i uklonite sve tvrde peteljke.

Kad su kozice gotove, izvadite ih iz tave i u njoj kratko popržite pripremljene rajčice i artičoke. Zatim dodajte špinat i pustite da se raspadne. U mješavinu povrća dodajte vrhnje i pustite da zavrije. Začinite paprikom u prahu, soli i paprom i ponovno pirjajte oko 1 minutu. Zatim kozice vratite u tavu i ubacite u umak.

Pustite ih da se krčkaju u umaku 2 do 5 minuta dok ponovno ne budu vruće i potpuno kuhane. Kozice u kremastom umaku poslužite uz salatu po izboru.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter