KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Srdele na sicilijanski način - jednostavan recept za pravu gastro poslasticu

| Autor: Glas Istre
(Foto: finirecepti.net.hr)

(Foto: finirecepti.net.hr)


Svako jelo s kraljicom riba, srdelom, je prava poslastica, pa tako i ovo. Očišćene srdele punjene ukusnim nadjevom, svakako je specijalitet koji ne smijete propustiti.

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g srdela
  • 12 mini rajčica
  • 40 g pancete
  • 5-6 otkoštenih crnih maslina
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žlica kapara
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • 30 g krušnih mrvica
  • maslinovo ulje
  • papar

Priprema:

Pancetu nasjeckamo, a srdelama odstranimo ljuske i glavu, nožem otvorimo trbuh i izvadimo utrobu. Zatim ih rastvorimo i izvadimo kralježnicu.

U sjekač stavimo masline, kapare, vlasac, pancetu, peršin, žlicu krušnih mrvica, ulijemo dvije, tri žlice maslinovog ulja, začinimo paprom i dobro usitnimo sastojke.

Očišćene srdele nadjenemo pripremljenom smjesom, preklopimo ih i stavimo u vatrostalnu posudu, namašćenu maslinovim uljem.

Zatim dodamo mini rajčice, posipamo krušnim mrvicama, prelijemo s malo maslinovog ulja, i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta.

Dobar tek!

Izvor: Fini recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter