Ilustracija (Unsplash)
Špageti carbonara pravi su kulinarski klasik, a danas vam donosimo recepturu za nešto drukčiju verziju ovog jela. Neke od sastojaka možete prilagoditi i onome što imate kod kuće.
Priprema je vrlo jednostavna, a trebat će vam oko 40 minuta.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Nauljite pleh ili vatrostalnu posudu, pa obložite dno i strane papirom za pečenje.
Skuhajte tjesteninu, kad je gotova procijedite i rashladite pod hladnom vodom, pa je stavite u posebnu zdjelu.
U tavi na malo ulja popržite nasjeckanu slaninu dok ne postane hrskava. Dodajte nasjeckane tikvice, grašak i češnjak. Kratko prodinstajte pa ubacite u zdjelu s tjesteninom.
Umutite jaja, ribani parmezan, nasjeckani peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte, pa sve to ubacite u pripremljeni pleh.
Pecite 25 do 30 minuta, pa izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Narežite na kocke i servirajte.
Dobar tek!