KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Riblji gulaš s krumpirom

Riblji gulaš s krumpirom (foto: Fini recepti)

Riblji gulaš s krumpirom (foto: Fini recepti)


Izvrsno, ukusno i lagano jelo. 

SASTOJCI:

  • krumpir, 500 g
  • bakalar, 500 g u filetima
  • limun, 1
  • poriluk, 1
  • maslac, 40 g
  • bijelo vino, 150 ml suhog
  • povrtni temeljac, 250 ml
  • lovorov list, 3
  • krastavac, 1 svježi
  • kopar, 1 žlica sjeckani
  • mileram, 100 g
  • sol

PRIPREMA:

 Filete bakalara očistimo od preostalih kostiju i narežemo ih na komade veličine zalogaja, krastavac prerežemo po dužini, izvadimo mu mekani srednji dio i narežemo ga na trakice, poriluk narežemo na šire kose trakice, sok od limuna iscijedimo, a krumpir narežemo na kockice.

Komade bakalara premjestimo u prikladnu posudu, posolimo ih, prelijemo limunovim sokom i ostavimo da se mariniraju 10-ak minuta. Za to vrijeme u ugrijani lonac stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo narezan poriluk, kockice krumpira, posolimo i miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.

Nakon 5-6 minuta dodamo listove lovora, ulijemo bijelo vino i kuhamo 3-4 minute dok vino napola ne ispari.

Potom dodamo marinirane komade ribe, narezani krastavac, ulijemo juhu, promiješamo, poklopimo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 10-ak minuta kuhanja nježno umiješamo mileram, začinimo sjeckanim koprom, lonac maknemo s va

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter