KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Osvježavajućeg okusa, jednostavne i ukusne roladice s pestom genovese i šunkom

| Autor: Glas Istre
Roladice s pestom genovese i šunkom

Roladice s pestom genovese i šunkom


Ako želite nešto grickati uz film ili pak samo brzinski zalogaj, roladice s pestom genovese i šunkom su idealne - ne treba vam puno vremena za pripremu, a istovremeno su jako ukusne i osvježavajućeg okusa.

Preporučamo da kupite već razvučeno lisnato tijesto, a ako nemate neke od ovih sastojaka, lako možete iskoristiti što god nađete kod kuće - pa tako možete pesto genovese zamijeniti šalšom, a šunku pak sirom ili povrćem sa žara. Broj kombinacija je neograničen - šta god vam paše, stavite na lisnato tijesto i pripremite kako smo opisali u nastavku recepta.

 

Sastojci:

  • lisnato tijesto (najbolje već razvučeno)
  • 200 g kuhane šunke
  • 1 teglica pesto genovese
  • 100 g sira (gauda ili emental)

 

Priprema:

Razmotajte lisnato tijesto, i premažite ga ravnomjerno tankim slojem pesta.

Na to naslažite šunku, pa zatim ribani sir.

Zarolajte uzdužno i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.

Nakon toga izvadite roladu i izrežite na komade debljine oko pola centimetra.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 - 15 minuta.

Kad roladice dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter