Roladice s pestom genovese i šunkom
Ako želite nešto grickati uz film ili pak samo brzinski zalogaj, roladice s pestom genovese i šunkom su idealne - ne treba vam puno vremena za pripremu, a istovremeno su jako ukusne i osvježavajućeg okusa.
Preporučamo da kupite već razvučeno lisnato tijesto, a ako nemate neke od ovih sastojaka, lako možete iskoristiti što god nađete kod kuće - pa tako možete pesto genovese zamijeniti šalšom, a šunku pak sirom ili povrćem sa žara. Broj kombinacija je neograničen - šta god vam paše, stavite na lisnato tijesto i pripremite kako smo opisali u nastavku recepta.
Sastojci:
Priprema:
Razmotajte lisnato tijesto, i premažite ga ravnomjerno tankim slojem pesta.
Na to naslažite šunku, pa zatim ribani sir.
Zarolajte uzdužno i stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Nakon toga izvadite roladu i izrežite na komade debljine oko pola centimetra.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 10 - 15 minuta.
Kad roladice dobiju zlatnu boju, izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade.
Dobar tek!