KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Lignje s krumpirom pečene u rerni - jednostavan recept za pravi ljetni ručak

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Ljeti nam više paše lagana hrana, a danas vam donosimo recept za pravi ljetni ručak. Jednostavan je i brzo se priprema - a ako nemate priliku za kupiti svježe lignje, možete kupiti i smrznute, no prije pripreme svakako ih pustite da se odmrznu.

Sastojci za 4 osobe

  • 500 g liganja
  • 300 g krumpira
  • 1 kapula
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 dcl bijelog vina
  • 10 dkg maslina (zelenih i crnih)
  • mljeveni ružmarin (ili mediteranska mješavina)
  • sol
  • papar
  • pršemula

Priprema:

Lignje očistite, operite i stavite u cjediljku da se ocijede.

Krumpir ogulite i narežite na kockice, a luk narežite na četvrtine ili ploške.

U dublju posudu stavite krumpir, lignje, kapulu, sitno nasjeckani češnjak i masline te začinite po želji ružmarinom, solju i paprom. Dodajte maslinovog ulja i promiješajte tako da svi sastojci budu dobro nauljeni.

Stavite sve u pleh za pečenje i prekrijte aluminijskom folijom.

U pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva pecite oko pola sata, zatim maknite foliju, zalijte sve s 1 dcl bijelog vina te pecite još desetak minuta.

Servirajte na tanjure i dodajte po lignjama i krumpiru malo maslinovog ulja s nasjeckanim peršinom i češnjakom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter