Sastojci:
700 g svinjske plećke
žlica maslinovog ulja
1 dl bijelog vina
2 limuna
malo kadulje i ružmarina
žlica meda
sol i papar
Priprema:
Svinjsku plećku namastite maslinovim uljem i stavite je u manju vatrostalnu posudu. Pecite ju u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-ak minuta, potom okrenite te pecite još 15 minuta. Ulijte u posudu vino, a oko mesa stavite kadulju, ružmarin i limun narezan na sitne komadiće. Posolite, popaprite i smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva. Nastavite peći još 50-ak minuta, povremeno dodajući malo vode. U sredini pečenja okrenite plećku na drugu stranu. Plećku namažite medom i ostavite u pećnici još 10-ak minuta dok ne dobije lijepi karamelizirani izgled. Servirajte narezano na komade i preliveno žlicom umaka od pečenja.