(foto iStock)
Sastojci:
250 g keksića od maslaca (poslužit će i Oreo keksi)
100 g mljevenih lješnjaka
150 g maslaca
3 jušna žlica Nutelle
Punjenje:
220 g svježeg sira
150 g Nutelle
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
220 g mascarponea
Nasjeckani lješnjaci (za dekoraciju)
Priprema:
Smrvite kekse i pomiješajte s mljevenim lješnjacima. Otopite maslac i Nutellu te dodajte smjesi s keksima i lješnjacima. Ravnomjerno raspodijelite na dno kalupa na koji ste stavili papir za pečenje.Ostavite u hladnjaku minimalno 20 minuta. Za punjenje pomiješajte svježi sir, Nutellu, ekstrakt vanilije i mascarpone. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup. Tortu ostavite minimalno šest sati u hladnjaku prije posluživanja. Ukrasite s lješnjacima.