KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavna štrudla sa špinatom i sirom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:
500 g kora za savijače
200 g svježeg špinata
500 g svježeg sira
2 jaja
1kiselo vrhnje
2 žlice mineralne vode
2 žlice ulja
sol, papar
Priprema:

Očistite špinat i stavite ga u hladnu vodu te kuhajte 2 do 3 minute, pa ga nasjeckajte i ohladite.

Sir posolite i popaprite, promiješajte pa dodajte izmućena jaja i kiselo vrhnje. Potom natrgajte na sitne komadiće jednu koru za savijaču i polijte s malo mineralne. Na kraju dodajte ohlađeni špinat i sve izmiješajte.

Jednu koru premažite uljem pa preko nje preklopite drugu, potom stavite nadjev i zamotajte.

Slažite štrudle u posudu za pečenje te ih premažite odozgo s malo ulja. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Kada se ohlade, štrudle narežite i poslužite uz jogurt.

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter