ZA PRSTE POLIZATI

Kolač s jabukama i orašastim plodovima – zdrav i neodoljiv u isto vrijeme

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Sastojci:

40 g lješnjaka

Pola limuna

2 srednje velike jabuke

80 g brašna

200 g mljevenih lješnjaka

2 čajne žlice praška za pecivo

1,5 čajne žlice cimeta

Sol

80 g kokosovog ulja

3 jaja

120 g šećera kokosovog cvijeta

2 jušne žlice mlijeka

2 jušne žlice svježeg sira

1 čajna žlica meda ili sirupa od agave

Priprema:

Lješnjake prepržite 10 minuta u pećnici.

Pripremite okrugli kalup promjera 26 cm s papirom za pečenje.

Iscijedite sok od limuna i naribajte koricu.

Jabuke operite, ogulite i narežite na 2 mm tanke komadiće koje prelijte limunovim sokom.

Izvadite lješnjake i ostavite da se ohlade, pećnicu ostavite da radi.

Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli.

Pečene lješnjake zdrobite u komadiće.

Otopite kokosovo ulje.

Pomiješajte jaja i kokosov šećer. Dodajte ulje.

Smjesi postepeno dodajte pomiješane suhe sastojke i mlijeko.

Smjesi umiješajte sir, pola jabuka i koricu od limuna.

Tijesto raspodijelite u kalup ravnomjerno i na vrh dodajte ostatak jabuka i pola lješnjaka.

Kolač ostavite da se peče 35-45 minuta.

Nakon što se kolač ohladi pospite ga s ostatkom lješnjaka i malo otopljenog meda ili agavinog sirupa.

Izvor Novi list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter