Unsplash
Sastojci:
40 g lješnjaka
Pola limuna
2 srednje velike jabuke
80 g brašna
200 g mljevenih lješnjaka
2 čajne žlice praška za pecivo
1,5 čajne žlice cimeta
Sol
80 g kokosovog ulja
3 jaja
120 g šećera kokosovog cvijeta
2 jušne žlice mlijeka
2 jušne žlice svježeg sira
1 čajna žlica meda ili sirupa od agave
Priprema:
Lješnjake prepržite 10 minuta u pećnici.
Pripremite okrugli kalup promjera 26 cm s papirom za pečenje.
Iscijedite sok od limuna i naribajte koricu.
Jabuke operite, ogulite i narežite na 2 mm tanke komadiće koje prelijte limunovim sokom.
Izvadite lješnjake i ostavite da se ohlade, pećnicu ostavite da radi.
Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli.
Pečene lješnjake zdrobite u komadiće.
Otopite kokosovo ulje.
Pomiješajte jaja i kokosov šećer. Dodajte ulje.
Smjesi postepeno dodajte pomiješane suhe sastojke i mlijeko.
Smjesi umiješajte sir, pola jabuka i koricu od limuna.
Tijesto raspodijelite u kalup ravnomjerno i na vrh dodajte ostatak jabuka i pola lješnjaka.
Kolač ostavite da se peče 35-45 minuta.
Nakon što se kolač ohladi pospite ga s ostatkom lješnjaka i malo otopljenog meda ili agavinog sirupa.
Izvor Novi list.