Ilustracija (Pexels)
Cimet rolice za sada na stranu – imamo recept za ukusne čokoladne espresso rolice!
Ova idealna vikend slastica prepuna je okusa i prelivena bogatom glazurom od kave za vrhunsko gurmansko uživanje, a najbolje je to što su gotove veoma brzo.
Rezultat će biti pladanj čiji će sadržaj vrlo vjerojatno odmah nestati, a recept donosimo u nastavku.
Za tijesto:
Za nadjev:
Za gustu kremu:
Za glazuru od kave:
U velikoj zdjeli otopite kvasac u toplom mlijeku sa žličicom šećera. Ostavite da odstoji oko 5 minuta. Trebao bi se počet pjeniti i bujati.
U zdjelu miksera dodajte 100 g granuliranog šećera, maslac, sol, jaja i brašno (sastojke za tijesto). Zatim ulijte smjesu kvasca i dobro promiješajte dok se dobro ne sjedini i dok se tijesto ne odvoji od stijenke posude.
Stavite tijesto u nauljenu zdjelu, pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu oko jedan sat ili dok se tijesto ne udvostruči.
U srednjoj zdjeli pomiješajte omekšali maslac, gusto vrhnje, smeđi šećer, kakao prah i instant kavu u prahu dok se dobro ne sjedine. Umiješajte nasjeckanu tamnu čokoladu.
Nakon što se tijesto diglo, razvaljajte ga u veliki pravokutnik. Nadjev ravnomjerno rasporedite po tijestu, ostavljajući malo mjesta oko rubova.
Zarolajte tijesto u čvrstu roladu koju potom narežite na osam jednakih kriški i stavite ih u podmazani lim za pečenje.
Posudu pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se rolice dižu 30-45 minuta, odnosno dok se ne udvostruče.
Nakon što su narasle, neposredno prije pečenja ih prelijte s gustim vrhnjem za šlag.
Zagrijte pećnicu na 175°C i pecite rolice 25-30 minuta, ili dok ne porumene i ne budu pečene.
Dok se peku, umutite šećer u prahu, instant kavu u prahu i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Po potrebi prilagodite gustoću s još kreme.
Nakon što su rolice pečene i malo ohlađene, po vrhu ih obilno polijte glazurom od kave. Uslast, poručuje Jo Cooks.