Fettuccine s češnjakom i parmezanom kremasto su, mirisno jelo koje se priprema brzo i jednostavno. Savršena su kombinacija bogatog umaka, aromatičnog češnjaka i finog parmezana. Uz svježe sjeckani peršin, ovaj recept unosi eleganciju u svaki obrok.
Sastojci za četiri porcije
- 30 g maslaca
- 4 češnja češnjaka, protisnutog
- 470 ml pilećeg temeljca
- 240 ml mlijeka
- 230 g fettuccina
- Sol, po ukusu
- Papar, po ukusu
- 25 g naribanog parmezana
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina
Priprema
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac. Dodajte protisnuti češnjak pa ga pržite otprilike 1 minutu.
Dodajte tjesteninu.
Ulijte pileći temeljac i mlijeko, dodajte tjesteninu te začinite sa soli i paprom po ukusu.
Kuhajte tjesteninu. Pustite da zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 18 do 20 minuta, ili dok tjestenina ne bude kuhana po vašem ukusu.
Umiješajte parmezan, a ako je umak pregust, po potrebi dodajte još mlijeka dok ne postignete željenu gustoću.
Sklonite s vatre, pospite svježe sjeckanim peršinom, po želji s još malo parmezana i poslužite.