kuhajte s glasom istre

Recept dana: Piletina u kremastom umaku od vrhnja, parmezana i sušenih rajčica

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


"Marry me chicken" recept je o kojem i dalje bruje društvene mreže. Veoma je lak za napraviti, a radi se o ukusnoj i kremastoj kombinaciji tjestenine i piletine u sočnom umaku od vrhnja, parmezana i sušenih rajčica.

Naziv sugerira da je ovo jelo toliko ukusno da bi moglo izazvati bračnu ponudu od svakoga tko ga kuša! Mješavina talijanskih začina i dašak crvene paprike čine ga neodoljivim obrokom koji je savršen za romantičnu večeru ili posebna obiteljska okupljanja.

Sastojci

  • 230 g nekuhane tjestenine po izboru
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 g sitno nasjeckanog luka
  • 3-4 mljevena češnja češnjaka,
  • 1 žlica maslaca
  • 450 g pilećih prsa, narezanih na komade veličine zalogaja
  • po pola žličice dimljene paprike, ljuskica crvene paprike, češnjaka u prahu, soli i papra
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 45 g naribanog parmezana
  • 30 g nasjeckane sušene rajčice
  • listovi bosiljka za ukras

Priprema

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i ostavite sa strane.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i češnjak te pirjajte nekoliko minuta.

Dodajte maslac i piletinu, začinite dimljenom paprikom, ljuskicama crvene paprike, češnjakom u prahu, soli i paprom. Kuhajte dok piletina ne porumeni.

Umiješajte vrhnje i parmezan i pirjajte dok se umak ne zgusne.

Dodajte sušene rajčice i kuhanu tjesteninu, promiješajte da se ravnomjerno sve prekrije, ukrasite listićima bosiljka i odmah poslužite.

Izvor: Emilia Recipes

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter