Unsplash
Započnite dodavanjem 8-10 listova mente. Trebat će vam čaša koja iznosi otprilike 12-14 unci (do 4 dcl). Dodajte dvije kriške limete (1/4 limete) i sjeckane jagode. Vrlo nježno gnječite mentu, šećer i jagode. Svaku čašu napunite ledom.
Na kraju, sipajte rum izravno preko leda i dopunite ga sa sodom. Lagano promiješajte samo da se stope okusi i po želji ukrasite šećerom i svježim grančicama mente.
Sastojci
Upute
U čašu dodajte listove mente, dvije kriške limete i jagode. Upotrijebite muddler kako biste nježno izmiješali sastojke. (ali ne previše jer ne želite razdvojiti lišće metvice).
U čašu dodajte dvije preostale kriške limete i šećer. Lagano promućkajte kako bi se oslobodio sok limete, pazeći na listove mente.
Napunite čašu ledom i prelijte rum direktno preko leda. Svaku čašu napunite sodom i miješajte samo da se sjedini. Poslužite ga ukrašenoga grančicom svježe metvice, limete, jagoda i šećera. Uživajte!
Izvor Novi list.