KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Brzi voćni kolač za svaki dan

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Ovo je recept koji je dobro imati pri ruci. Kada voćni kolač s jogurtom jednom pripremite, često čete posezati za ovim recptom. Jednostavna priprema, sve u jednom, štedi vrijeme. Ukus je skroz dobar, pa kolač brzo nestane...U ovoj je varijanti pripremljen s breskvama i to vinogradarskim.

Sastojci:

3 jaja

1 čaša (2 dcl) šećera

1 vanilij šećer

1 jogurt

½ čaše ulja ili maslaca

2 čaše brašna

1 prašak za pecivo

oko ½ kg voća

 Priprema:

Istucite tri cijela jaja s pola čaše (2 dcl) šećera i vanilij šećerom. Dodajte jedan jogurt, pola čaše ulja ili maslaca. Umiješajte zatim postepeno u smjesu dvije čaše brašna s pola praška za pecivo i prstohvat soli. Kada je smjesa ujednačena izlijte je u namašćen i pobrašnjen lim ili kalup za tortu. Pecite desetak minuta na 185 stupnjeva.

U međuvremenu izrežite breskve na kriške i začinite cimetom i žlicom - dvije šećera.

Izvadite kolač iz pećnice nakon što se pekao 10-tak minuta i rasporedite jednakomjerno breskve po njemu.

Nastavite peći dok ne dobije zlatno žutu boju.

Osim bresaka za ovaj se kolač može upotrijebiti razno voće kao što su marelice, jabuke, šljive, kivi…, ali i miješano voće. Uglavnom ono što imate pri ruci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter